Így szoktasd az emberedet az utazóketrechez

A legfontosabb a fokozatosság! Ha túl gyorsan szeretnél eredményt elérni, esetleg megijesztheted az emberedet, ezt pedig biztos, hogy nem szeretnéd.

Első lépésként közelítsétek meg együtt a dobozt! Ha jó köztetek a kapcsolat, az embered megbízik benned, és elhiszi, hogy jót akarsz neki.

img_1636

Mutasd meg, hogy a ketrec nem veszélyes! Néhányszor sétálj ki-be úgy, hogy az embered lássa. Ügyelj rá, hogy a testtartásod és a viselkedésed nyugalmat és derűt sugározzon!

img_1633

Ha az ember magától közelíti meg a dobozt, dicsérd és jutalmazd!

img_1635

img_1624

Amikor kedvenced már magától bemegy az új helyére, kezdj el mozogni a doboz körül! Ha úgy ítéled meg a helyzetet, lassan az ajtót is behajthatod, de vigyázz, ne ijeszd meg azzal, hogy hirtelen rácsapod!

img_1627

Amikor az ember nyugodtan és magabiztosan tartózkodik a dobozban, de néha elbizonytalanodik, amikor beküldöd, finoman, de határozottan megtolhatod hátulról. A fizikai kontaktus ebben az esetben nem erőszak, hanem támogatás.

img_1629

Ha jól dolgoztál, kedvenc kétlábúd annyira szeretni fogja a dobozát, hogy a lakásában központi helyre teszi:

img_1526

És bárhova is menjen, mindenhová magával hurcolja:

img_1516

Ne feledjétek: a kulcs a türelem és a sok pozitív megerősítés! Némelyik ember makacsabb vagy lassabban tanul, de kitartással és sok szeretettel mindannyian jól képezhetőek!

img_1537

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s