A siker ára

Kedves Sikeres Tenyésztő!

Most, hogy már nemzetközi szinten is elismerik a munkásságodat, híres lettél, és – valljuk be – anyagilag is bebiztosítottad magad, gyakorlatilag már nem beszélünk egymással. Nem vesztünk össze, csak megváltoztak a dolgok. Te szintet léptél, és én sok mindenben még mindig ugyanott tartok, mint régen.  Néhány éve még ugyanaz volt a hobbink és hasonlóan éltünk. Emlékszem, hogyan kezdődött ez a mi közös szenvedélyünk. Te emlékszel még?

Emlékszel, mikor hónapokig gyűjtögetted a pénzed, hogy megvehesd álmaid kutyáját?

Emlékszel, milyen érzés volt, amikor egy jobban sikerült szombat este után vasárnap reggel felkeltél, és elindultál a kutyaiskolába?

Emlékszel, hogy sehová sem mentél a kutyád nélkül, és hosszú órákat sétáltatok kettesben?

Emlékszel, milyen volt, amikor megszülettt az első alom? Amikor éjszakákon át nem aludtál, csak nézted a kiskutyákat? Hogy mindig összetörtél, ha elvittek egyet, és hogy évekig követted a sorsukat, és tartottad a kapcsolatot az új gazdákkal?

Remélem, azért még néha eszedbe jutnak ezek a dolgok. Talán olyankor éppen nem, amikor szoros vonaltenyésztéssel tervezel egy almot, úgy, hogy tudod, a kölykök egy része beteg lehet, de talán köztük lesz a leendő világbajnok is. Vagy olyankor, amikor kijelented, hogy szükséged van huszonöt aktív tenyészkutyára, mert a mennyiség az alapja a minőségnek. Vagy amikor azt az álláspontot képviseled, hogy egy foghiány tenyésztésből kizáró ok kell, hogy legyen, az epilepszia pedig nem, mert az nem látszik kívülről. Amikor külön kozmetikust, felvezetőt fizetsz a kutyáidnak, és arra is van embered, hogy etesse és sétáltassa őket, mert neked már nincs rá időd. Amikor befedeztetsz egy tízéves szukát az életét kockáztatva, mert különleges a vérvonala. Amikor a “tökéletes fizikai kondíció” számodra kövér és hatalmas szőrű kutyát jelent, nem futásra és ugrásra alkalmas izmokat. Vagy amikor csak azokat a kutyáidat viszed sétálni, amiknek aztán jól kell viselkedniük a kiállításon

Más lettél, de én emlékszem még, ki voltál azelőtt. És te? Te emlékszel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s