A Nagy Mogyoróvaj Trükk

Ha kölyökkutyád van, előfordul, hogy játék vagy séta közben alaposan összekoszolja magát. Annyira, hogy úgy érzed, két lehetőséged maradt: vagy visszaviszed a tenyésztőnek, és kérsz helyette egy tisztát, vagy megfürdeted.

Kiskutyát fürdetni pedig néha nem kis kihívás. Ha nincs rutinod a dologban, akkor általában az alábbi lépések követik egymást:

  1. Bekönyörgöd a kölyköt a fürdőszobába, és beállítod a kádba vagy a zuhanytálcába
  2. Megnyitod a vizet
  3. Lefeszegeted az arcodra tapadt kiskutyát, és visszateszed a vízsugár alá
  4. Az egyik kezeddel a kölyköt tartod, a másikkal a vizet irányítod a megfelelő helyre, a harmadikkal kinyitod a samponos flakont, a negyedikkel próbálsz jutalomfalatkákat kivenni a zsebedből
  5. Ledobálod a ruháidat, beállsz a kutya mellé, a két térded közé szorítod, így végre van két szabad kezed, amivel nagyjából meg tudod fürdetni a kölyköt. Ő közben rájött, hogy a samponos víz finom, és megpróbál mindent meginni, ami kifolyik a bundájából
  6. Kimásztok a vízből mindketten, megtörölgeted a kutyát, megtörölközöl te is, felöltözöl. A kutya megrázza magát. Megint megtörölközöl.
  7. Bekapcsolod hajszárítót. Rájössz, hogy a legmagasabb fokozat gyakorlatilag kifújja az ablakon a kölyköt, a legalacsonyabbal pedig évekig tart megszárítani. Közben a kiskutya megpróbálja elrágni a hajszárító zsinórját.
  8. Eldöntöd, hogy a kutya megszárad majd magától. Végignézel a fürdőszobán, lekapcsolod a villanyt, becsukod az ajtót, és abban bízol, hogy mire újra kinyitod, valahogy rend lesz és tisztaság.
  9. Töltesz magadnak valami ütősebb röviditalt, és beírod a Google-ba, hogy „kutyakozmetikus”.

 

És most jöjjön a megoldás a fenti problémára.

A Nagy Mogyoróvaj Trükk.

(Esetleg: Nagy Krémsajt/Májkrém Trükk, attól függően, mi van épp otthon).

A kiskutya fürdetése így az alábbi lépésekből áll:

  1. Fogsz egy üveg mogyoróvajat (vagy krémsajtot, vagy májkrémet, lsd mint fent), a kiskutya kedvenc játékát, és nagy titokzatoskodva bevonulsz a fürdőszobába

2. A játékot megtöltöd mogyoróvajjal, és a csempére is kensz belőle kb orrmagasságban. Közben próbálsz elvonatkoztatni attól, hogy ha most lépne be valaki, mit gondolna a látványról (és örülj, hogy a mogyoróvaj mellett döntöttél, a krémsajt még rosszabb).    

3. Behívod a kölyköt, aki már borzasztóan kíváncsi, hogy mi a csudát csinálhatsz ennyi érdekes cuccal odabent   

4. A kutyát játékostul a zuhanytálcába/kádba teszed, és hagyod, hogy felfedezze a mogyoróvajat

5. Amíg ő próbál minél több finomságot magába gyömöszölni, megfürdeted

6. Ha ügyes vagy, még meg is tudod törölgetni és szárítani közben

7. Van egy jóllakott és tiszta kiskutyád, egy viszonylag megkímélt állapotú fürdőszobád és egyben maradt az idegrendszered is.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s