Így lesz egy teknősből border collie

Amikor beköszöntött a koronavírus-járvány, és vele a kijárási korlátozások, kreatívnál kreatívabb ötletek jelentek meg a neten, hogyan enyhíthető a lassan mindennapos társunkká váló szorongás és bizonytalanság. A Border Collie Fajtamentő Egyesület is ebbe az irányba indult, amikor meghirdette fotós kihívását. Megadott trükköket kellett megtanítani a versenyen induló kutyáknak, ezt megörökíteni, és elküldeni az egyesület Facebook-oldalára. A verseny végén két nyertest hirdettek: a legtöbb reakciót kapott és a legtöbb  feladatot teljesítő versenyző kapott egy-egy ajándékcsomagot. Az egyesületet gyakorlatilag alapítása óta kísérem figyelemmel, elképesztő munkát végeznek, végtelen szeretettel és humorral állnak a legnehezebb esetekhez is. Szóval: nagy rajongójuk vagyok. De be kell vallanom, hogy ezt az online versenyt látva előbújt belőlem a troll.

Azt gondoltam, csavarok egyet  feladatmegoldáson. Ha szabálytalan, akkor szabálytalan, legfeljebb jó sok kommentelő mondja el a véleményét, és ez is növeli a látogatók számát – ha csak néhányan támogatják közülük az egyesületet, máris történt valami. Így az első feladat meghirdetésekor (wc-papír egyensúlyoztatása a kutyával) beküldtem ezt a képet:

img_1045

Igen, van itthon kutyám is. Három. Ebből egy border collie. De a szabályok arra valóak, hogy megszegjük őket, nem?

Ami ezután történt, arra egyálalán nem számítottam. Elkezdtek özönleni a lájkok. A bennem élő troll egyszercsak elkezdte lengetni a fehér zászlót: feladta. Akkor pedig végképp visszavonulót fújt, mikor a több hetes kihívás a végéhez ért, kihirdették a győzteseket, és az egyikük az én hős teknősöm lett.

Az első döbbenet után úgy gondoltam, hogy ha már nyertünk, akkor átvesszük a nyereményt. Sőt, használjuk is. A csomagban egy autóillatosító, egy bögre és egy póráz volt. A két előbbinek én nagyobb hasznát láttam, mint a teknős. A póráznak is talán, hiszen, mint említettem, három kutyám van. Ráadásul egy nagyon szép égszínkék pórázt kaptunk, ami a kék szemű kutyán remekül mutat. Na de ha nem ő nyerte, akkor nem ő nyerte, nincs mit tenni.

Szóval felavattuk a nyereményünket. Itt látható Puliszka, a büszke nyertes, amint a pórázt türelmetlenül megfeszítve elvágtat a naplementében.

Mostantól le sem tagadhatja, hogy border collie. Már fontolgatunk egy terelőversenyt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s