6 remek példa, hogyan NE sétáltass kutyát

Sokan azt állítják, hogy rendszeresen sétálnak a kutyájukkal, és valóban, el is hagyják a lakást a négylábú társaságában, mégis nehezen nevezhető közös programnak, ami ezután történik. Az alábbi kutyasétáltatókat biztosan mindenki jól ismeri.

  1. Menj, játssz a többiekkel!

Direkt olyan helyet keres, ahol minél többen vannak, lecsatolja a pórázt, és amíg a kutyája ki tudja, mit csinál és hol van, addig ő telefonál, elfogyasz egy többfogásos vacsorát, amit magával hozott, esetleg háttal mindenkinek olvas vagy beszélget. Miután végzett, elindul, hogy kiválogassa a saját kutyáját a tömegből, pórázra veszi és távozik. Ennek egy változata, a “menj, szaglássz!”, ami ugyanez, csak az erdőben: a kutya órákra eltűnik a fák között, de nem baj, előbb-utóbb visszatalál.

  1. A törzsvendég

Mindig ugyanabban az időpontban járja be ugyanazt az útvonalat. A környéken lakók, onnan tudják, hány óra van, hogy látják szembejönni. A kutya unottan baktat mellette,  nem is biztos, hogy ébren van, de mindegy is, hiszen fejből tud már mindent, ami csak séta közben történhet.

  1. Az automata

Megérkezik a rétre vagy a kutyafuttatóra, elővesz egy labdát, és megállás nélkül, gépiesen dobálja 45-60 percig. Aztán elteszi, és kutyástul távozik. Ha megszólítják, udvariasan válaszol, de a mozdulatai akkor is óramű pontossággal követik egymást: dob – vár – lehajol – dob. Ha közben lebombáznák a várost, ő akkor is ott állna a füstölgő romok között, és ugyanúgy dobálná a labdát.

  1. A cukrosbácsi

Mindig van a zsebében keksz, amit előszeretettel osztogat az arra járó összes kutyának. A felvetésre, hogy nem szereted, ha valaki kérdezés nélkül eteti a kedvencedet, azt feleli: “de hát ez csak egy kis keksz, nem lesz tőle semmi baja!” A saját kutyája már beletörődött, hogy a gazdi másokkal többet foglalkozik, mint vele. Ő már egyébként is jóllakott.

5. A Suttogó

Senki nem ért úgy a kutyákhoz, mint ő. A sajátja folyamatosan feladatokat teljesít a séta alatt: tárgyakat visz a szájában, mindenre felugrik és két lábon áll odafönt, vagy csak láb mellett menetel. Nem sétál vagy szaladgál, mert az szakmaiatlan. A Suttogó eközben csak fejcsóválva nézi, ahogy mások kutyái egymással játszanak. Világosan látja, hogy csupa dominanciára törekvő farkas jár a futtatóra, és minden gazdi elnyomott falkatag csak otthon.

6. Az informatív

Ha találkoztok, legalább egy órát kell szánnod a dologra. Részletesen elmesél mindent, ami aznap történt vele, beleértve a televízióban látott dolgokat is, valamint azt, ami áthallatszott a szomszédból. Amíg beszél, a kutyája csöndben szundikál a póráz végén.  A monológ végeztével  hazamennek, hiszen kezdődik a Szulejmán.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s